Nova mobilització per demanar la construcció de l’escola

Convocats per l’AMPA El Vapor, varis centenars de persones van participar divendres en una passejada cívica i reivindicativa. A les 17 hores, a la sortida del cole, pares, mares, nens i nenes d’El Vapor van baixar per la Rambla d’Ègara fins al Raval de Montserrat per demanar a la Generalitat la construcció de la nova escola i per protestar contra la imposició d’un bolet.
 
Setmana de mobilitzacions
La passeja reivindicativa arriba després d’una setmana de protestes dels pares i mares d’El Vapor. Dimarts, els responsables d’Ensenyament de la Generalitat i de l’Ajuntament de Terrassa van rebre centenars de correus electrònics amb un comunicat on es deixava palès el rebuig als bolets a tots centres educatius de la ciutat.
Dimecres, les Ampas de les escoles del França i d’El Vapor van convocar una manifestació unitària que va recórrer els carrers de Frederic Soler, Rambla d’Ègara i Ausiàs Marc. En acabar el recorregut, a la porta de l’escola es trobava Josep Pàmies, regidor d’Ensenyament, que va poder comprovar per si mateix l’èxit de la protesta abans d’entrar a la reunió del Consell Escolar
Divendres centenars d’adults i infants d’El Vapor van participar en la passejada reivindicativa. Tots plegats, van caminar cívicament per la vorera, sense tallar el trànsit, ni molestar els conductors, alhora que feien sonar xiulets i tambors.
En arribar davant l’Ajuntament, el Raval de Montserrat es va convertir en un pati improvisat on els nens van poder jugar, saltar a la corda i fer tombarelles. Mentrestant els pares i mares cridaven consignes en contra de la mala planificació educativa i a favor de
la finalització de la construcció de l’escola a temps per començar-hi el curs vinent.
L’AMPA El Vapor està valorant la possibilitat de noves mobilitzacions per als propers dies.
Text de la nota de premsa enviada als mitjans en data 8 de maig de 2011.