Ja som a la recta final del Gran Recapte que els dies 29 i 30 de novembre mobilitzarà més de 20.000 voluntaris repartits per més de 1.800 punts de recollida habilitats en mercats i supermercats de 250 poblacions de Catalunya. Ara es l’hora de mobilitzar la ciutadania per demostrar una vegada més la solidaritat i el compromís de la nostra societat contra la fam aquí. Al web del Gran Recapte (www.granrecapte.com/ca/donacions) es pot consultar la llista de punts de recollida per demarcacions i poblacions. Per a qui no es pugui desplaçar es poden fer donacions d’aliments (www.bancdelsaliments.org/ca/dona_aliments/) i de cistelles solidàries (www.bancdelsaliments.org/ca/dona_aliments/_cistella:true/).

A més de la xarxa de punts de recollida el Gran Recapte d’enguany compte amb la col·laboració de diferents empreses, mitjans de comunicació i institucions que se sumen al repte i ofereixen un ampli ventall d’opcions per a participar. Així doncs, també es poden sumar quilos a través de qualsevol de les campanyes i propostes que es detallen a continuació:

• La campanya engegada pel diari La Vanguardia, en col·laboració amb Coca-ColaDanonePascualLegumbres Luengo, Cacaolat i Nestlé, que suma quilos a través d’un val de donació bescanviable als supermercats Condis que apareix publicat al diari.

• El Periódico, que celebra el seu 35è aniversari, i el Diari Sport junt amb Caprabo també han posat en marxa una acció per sumar més productes bàsics a través d’uns cupons de donació durant la setmana del Gran Recapte.

• El RCD Espanyol se suma al Gran Recapte bescanviant aliments bàsics per entrades de tribuna per al partit del dissabte 30 de novembre davant la Reial Societat. Per obtenir una entrada cal registrar-se al web del Gran Recapte (www.granrecapte.com/ca/espanyol-gran-recapte) i entregar 5 quilos d’aliments bàsics (oli, llet, llegums o conserves de peix) a les taquilles de l’estadi.

• El Club Joventut de Badalona amb el Gran Recapte. Qui vulgui assistir al partit del proper dissabte 30 de Novembre a les 19:55 hores, al Palau Olímpic de Badalona, contra el Baloncesto Fuenlabrada, pot portar 5 quilos d’aliments bàsics (oli, llet, llegums o conserves de peix) a l’entrada de l’Olímpic i els canviaran per una entrada per presenciar el partit. A partir de les 19h. hi haurà una zona habilitada per la recollida d’aliments a l’entrada del pavelló

• Aportacions a través dels canals electrònics de la Caixa.

• Les empreses i associacions tenen la possibilitat de promoure donacions col·lectives pel Gran Recapte a través de la plataforma migranodearena.org, una iniciativa engrescadora que l’any passat va recaptar 10.874 kg. Les empreses i associacions poden sumar-se a la campanya, creant el seu propi repte a  migranodearena.org, fent difusió entre empleats, amics, clients, associats, proveïdors… i junts recaptar fons a favor del Banc dels Aliments. Els diners recaptats es transformen en aliments que no caduquen i que se sumen a la campanya del Gran Recapte.

• Als anuncis de premsa del Gran Recapte s’inclourà un codi QR que adreçarà a la plataforma de pagament digital www.swapay.com a on es podrà adquirir una cistella de productes bàsics de 5 kg.

Encara no ets voluntari?

Malgrat haver assolit la xifra dels 20.000 voluntaris que s’estimaven necessaris, les persones que ho desitgin es poden apuntar a participar els propers dies 29 i 30 de novembre per col·laborar com a voluntari en algun dels 1.800 punts de recollida. D’aquesta manera la es reforçarà la campanya obrint nous punts de recollida repartits pel territori.

Recepció i classificació d’aliments

Des del mateix dia 29 de novembre es durà a terme el transport a les diferents seus dels Bancs dels Aliments de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. Per quart any consecutiu, la companyia de transport Integra2, que forma part del primer operador logístic integral d’Espanya i Portugal, garanteix la recollida de molts dels punts de recollida, la qual cosa facilita enormement la logística. També es comptarà amb la col·laboració de La Vallesana i Aliance-Brother.

Per raons logístiques, la classificació dels aliments provinents de la demarcació de Barcelona es realitzarà a la ZAL-PRAT (Carrer de Ca l’Arana 24-26 a El Prat del Llobregat), en comptes a la seu del Banc dels Aliments, gràcies a la cessió d’una nau de 2.446 m² amb 531 m² d’oficina  on es realitzarà la classificació i recepció dels aliments recollits a la demarcació de Barcelona.

 

 *Podeu trobar materials de difusió (dossiers, fotografies, vídeos, imatges) al següent enllaç:

https://www.dropbox.com/sh/3ky06c4xhkjvieq/bAYE7gnMNV