Per la construcció de l’escola el Vapor……

Pares, mares i alumnes de l’escola el Vapor ens trobem avui aquí per denunciar i expressar la nostra disconformitat i preocupació amb el tracte discriminatori que patim com a resultat de les mesures presses per l’actual Departament d’Ensenyament, que comporten un retard i paralització de les obres de construcció de la nostra escola i la incorporació d’un grup de més de P3 a les dues línies ja existents al centre.

Fa ja més de 4 anys que vam iniciar l’escolarització dels nostres fills i filles de forma provisional en uns mòduls prefabricats i en uns terrenys al carrer Giralt i Serrà que, segons el Departament d’ensenyament no disposavem de la superfície necessària per a la construcció d’una escola de dues línies. Les dificultats urbanístiques i pressupostàries van impedir la construcció de l’escola en la primera destinació prevista ( l’àntic Vapor Cortès). És en aquell moment que l’administracció es compromet, tot i les dificultats d’espai, a la construcció per a l’escola de dues línies al carrer Giralt i Serrà. Compromís que queda refrendat amb l’acord de Govern de ……. Són aquestes dificultats d’espai reconegudes per l’Administració les que ara fan difícil explicar l’ampliació de l’oferta educativa del centre.

Cal recordar que, hores d’ara, la nostra escola no disposa de gimnàs, patí amb pista poliesportiva, sala d’ordinadors, menjador i cuina adequats , biblioteca, aules per a usos polivalents… que facilitin l’aprenentatge dels nostres fills i filles i el treball educatiu dels professionals del centre.

Cal recordar també, que L’educació és un dret que s’ha d’exercir al llarg de tota la vida i, per tant, el Govern de la Generalitat (competent i sobirà en matèria educativa) ha de garantir una oferta de qualitat suficient en tots els nivells i etapes educatives.

No volem ni podem continuar consentint, doncs, que l’escolarització dels nostres fills i filles no es faci amb les millors condicions possibles per a garantir l’èxit escolar i que l’ Administració no compleixi els compromissos adquirits.

Per tot això expressat, avui, ara i aquí, en aquest acte i convençuts de l’interès per part de tothom de fer cada dia una escola millor, una escola que respongui als reptes de la societat d’avui dia, instem al govern de la Generalitat i a l’Ajuntament de la ciutat que acabin amb aquesta situació de desigualtat i deixem de ser tractats, d’una vegada per totes, com a ciutadans de segona fila.

Terrassa, 28 de març de 2011