L’HORT DE L’AMPA, UN PROJECTE OBERT A TOTHOM

 

Cebes, enciams i bledes.  Aquestes són les primeres hortalisses que hem plantat a l’hort de l’AMPA, un projecte que va néixer a finals del curs passat i que aquest any ja ha començat a materialitzar-se. L’hort es troba al carrer Torrent de Pere Pares, 8, molt a prop de l’escola, i està dinamitzat per un grup de pares i mares.

HortUrba1

HortUrba2

Conveni tripartit
L’hort és el resultat d’un acord a tres bandes entre el  propietari del solar, l’Ajuntament i l’AMPA.  Aquesta iniciativa forma part del Programa d’horts urbans de Terrassa, amb el qual el consistori aporta el solar, que pot ser propi o d’un particular com en el nostre cas, l’aigua i la tanca perimetral.  L’entitat que s’acull al programa es compromet a tirar endavant un hort amb finalitats socials.

 

A finals del curs passat un grup de pares vam desbrossar el terreny, però el projecte es va quedar aturat durant uns mesos a l’espera de la signatura del conveni i de què l’Ajuntament posés una escomesa d’aigua.

 

Fa ara dos mesos, es va poder signar l’acord a tres bandes i el projecte va agafar una nova embranzida. Un grup de pares vam desbrossar de nou el terreny i el vam netejar. Llavors, l’Ajuntament va retirar la runa –un total de vuit saques- i va posar l’escomesa d’aigua.

 

Aleshores,  els pares que estem implicats vam remoure i airejar la terra.  També hi  vam posar compost. A continuació vam fer els cavallons. En aquests moments, ja tenim plantades diversos tipus d’hortalisses.  Hem establert torns per regar entre setmana. Els dissabtes i diumenges quedem tots plegats per fer tasques conjuntament.

 

Espai
La finca té 100m2 i es caracteritza per tenir un fort pendent. Donada les seves característiques, hem dividit el solar  en tres parts. La part superior està destinada als pares de l’AMPA que la vulguin conrear col·lectivament. La segona s’ha cedit a l’escola perquè pugui fer activitats pedagògiques amb els nens. La part més propera al carrer està destinada a un aparcament per a bicicletes i en el futur podria acollir un espai per alguna activitat de caràcter social.

 

Un hort obert a tothom
L’hort és un espai comunitari obert a tots els pares i mares que vulguin implicar-se. El projecte el fem i el decidim entre tots, sense més límits que els que hem contret amb el Programa d’horts urbans de l’Ajuntament i les nostres mateixes possibilitats. Si vols informació, o si ja estàs decidit a col·laborar-hi, envia un e-mail a info@ampaelvapor.cat

 

Junta AMPA