Coneixes la nova ordenança municipal de mobilitat?

Saps que existeix una plataforma que lluita perquè infants i famílies puguin arribar a les escoles caminant, amb bicicleta o patinet de forma segura, i que puguem fer aquest trajecte deixant el cotxe i els seus fums aparcats? Es diu Camí Escolar i la integren AFES de vàries escoles de Terrassa, entre elles la nostra AMPA.

Aquest any la Plataforma està mooooooooooolt contenta! Terrassa té una nova ordenança de mobilitat que farà que aquest somni es faci realitat ben aviat.

Estem tant contents, que hem decidit donar la màxima difusió possible al nou document aprovat per l’Ajuntament, per a millorar el seu coneixement i aplicació a la ciutat, així que hem decidit organitzar un concurs de vídeos on hi podran participar totes les AFES del Camí Escolar. T’hi engresques?

Quin és l’objectiu del concurs?

Volem que el màxim de persones de Terrassa, però sobretot les famílies de l’escola, coneguin la nova ordenança de mobilitat. Per fer-ho, us demanem que feu vídeos curts i ben originals que expliquin els punts més importants de la ordenança.

Què és això d’una ordenança de mobilitat?

Doncs és una normativa transformarà la forma que tenim de moure’ns a dins de la ciutat. Ara serà més sostenible, saludable i segura. Son normes que ens ajudaran a millorar l’espai públic, la seguretat viària i la preservació del medi ambient. A més, és una clara aposta per les noves formes de mobilitat verda, les energies netes i en definitiva, la millora de la qualitat de vida de la ciutat i la convivència pacífica dels diferents sistemes de mobilitat.

Accediu al text de l’ordenança reguladora de mobilitat aquí: https://www.terrassa.cat/ordenanca-mobilitat-2020

Qui hi pot participar?

El concurs es farà entre les AFES adherides a la plataforma: França, El Vapor, Enxaneta, Serra de l’Obac i Sala i Badrinas.

I quines bases té el concurs?

Cada AFA organitza el seu concurs, però hi ha unes bases comunes. Les podeu consultar aquí

Què ha d’explicar el vídeo?

Per cobrir tota la nova ordenança cada escola participarà donant a conèixer uns punts concrets de la normativa. En el cas del Vapor els vídeos hauran d’explicar aquests dos punts:

5 Què són els carrers de convivència? 27, 39
6 Normes de circulació a les àrees de vianants 40

 

Podeu accedir a l’ordenança per a conèixer més a fons el desenvolupament i el contingut d’aquests articles

Com ha de ser el vídeo?

El vídeo ha de ser en horitzontal, d’un minut màxim de durada, original i que parli del bloc de punts corresponents que s’han explicat al punt anterior.

Quins terminis tinc per participar-hi?

El concurs arrenca el dia 9 d’abril i s’acceptaran vídeos fins el 7 de maig.

Quin és el formulari d’inscripció?

Si estàs interessat en participar, accedeix al formulari que es presenta a continuació i adjunta l’enllaç que doni accessibilitat al teu vídeo!

https://forms.gle/GNUvaHsKysRHcdXQ8

Premis

Per cada vídeo guanyador hi han 2 entrades adult + 2 infants al Granja Aventura Park, també hi haurà un petit detall pels participants

Jurat

Cada AFA escull el seu vídeo guanyador i el seu propi jurat.